AeroCollect™

AeroCollect™ – unik luftsampler til staldmiljøer. Screening for bakterier og virus i luftprøver.

AeroCollect™ er et unikt luftsamplingsudstyr til screening for bakterier og virus i dyrebesætninger. Udstyret er udviklet netop med henblik på at fungere i meget støvede omgivelser såsom staldmiljøer.

Luftprøve for hele besætningen

Den håndholdte luftsampler er i stand til at fange bakterier og virus fra luftprøver i et engangskammer. Typisk suges der luft i under fem minutter for hver prøve, hvilket har vist sig at give et repræsentativt billede af hele dyrebesætningen.

Hurtige analyseresultater

Den egentlige analyse af luftprøverne foregår i laboratoriet, hvor de genetiske spor efter virus og bakterier, der er blevet fanget i kamrene, måles. Denne analyse kan udføres på omkring 1 time. Testmetoden valideres p.t. af FORCE Technology indenfor minkbranchen. På sigt vil den enkelte landbrugsproducent eller dyrlæge selv kunne udføre analysen med det samme. Det er en simpel procedure, hvor prøvekammeret flyttes fra luftsampleren til et analyseapparat.

Samlet sundhedstilstand

Fordelen ved screening baseret på luftmålinger frem for stikprøvekontroller er, at man ved en luftmåling får et indblik i den samlede sundhedstilstand for dyrebesætningen, hvor man i en stikprøvekontrol kun undersøger nogle få individer og derved nemt overser en potentiel infektion.

Nem og effektiv desinfektion

AeroCollect™ er designet med henblik på nem og effektiv desinfektion, således at der ikke overføres eventuel smitte mellem besætninger.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Loading...