Mink

Luftprøvebaseret plasmacytose-screening af minkbesætninger

Minkindustrien i Danmark producerer årligt 18 mio. minkskind (2015) fra omkring 1.500 danske minkfarme. Omkring 98 % af de pelsskind, som sælges på Kopenhagen Furs auktioner, går til eksport. Pels er dansk landbrugs tredjestørste animalske eksportartikel, og der sælges pels for over 7 mia. kr. om året.

En af de primære trusler mod denne eksport er virusen ’plasmacytose’, som både kan være dødbringende for minken og i høj grad forringer både produktion og kvalitet.

AeroCollect vil på sigt gøre det muligt at påvise plasmacytose virus non-invasivt direkte fra luftprøver, som et supplement til blodprøvetagningen foretaget på minkfarme.

Agér på forkant med smitte

Anvend AeroCollect™ hvis du har mistanke om smitte eller infektion i din besætning. Med AeroCollect™ kan du hurtigt screene din besætning for plasmacytose med henblik på opfølgende blodprøvtagning, som kan stille den endelige diagnose.

AeroCollect™ kan med fordel også anvendes til at screene besætningen, inden dyrene skal transporteres til en anden lokation og steder, hvor der ikke er levende dyr.

Patogener der er påvist i luften i minkbesætninger:
Plasmacytose

Validated tests:
Plasmacytose 

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Loading...